Beddinge Beach

Beddinge Beach

Doft av tall, närhet till vågor som rullar in mot en kritvit sandstrand…

Tänk dig ett eget getaway, granne med golfklubben och i rivieraorten Beddingestrand på solkusten av Skåne. Ett område där naturen är ständigt närvarande mellan tallar och sand och en kringmiljö som blir ett eget litet paradis. Inte långt från beachen grabbar du handduken, hoppar in i dina flip-flops och vips på några minuter kastar du dig i böljan den blå!


Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Natur, fritid och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats både för semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och en klassisk badort.


Här planeras det för fyra olika kvarter med stor variation på boendestorlek. Lyxiga beach-bungalows med takterrass, funktionella och smarta studios, etagelägenheter med öppet i två plan, moderna radhus i två plan med en privat innergård och en egen takterrass, privata takvåningar med fönster i fyra väderstreck och stor terrass. Ett område med utsikt ner mot havet likväl som över slätten i norr med kyrktorn som reser sig i horisonten.


Bostäderna kommer att utvecklas med en tydlig designlinje interiört med möjlighet att i visa lägenheter köpa bostaden färdiginredd. Fasader i trä kommer att kombineras med generösa glaspartier och naturnära materialval på insidan. I gamla goda Rotundan skapas kvadrat för återkoppling, relax och kreativitet för dem boende i området. Det vilar ett tydligt lugn i kvarter som fint flätas samman och där inspirationen också får bo och ta plats. Andas in, andas ut.

Du drömmer, vi förverkligar.
Säljstart tidigt 2022.

Anmäl ditt intresse redan idag här!

Strandbyn

Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Det blir en ny stadsdel med små och stora lägenheter, radhus och kedjehus, generösa takvåningar och smarta studiolägenheter.

Bebyggelsen är uppdelad i fyra kvarter med skilda typologier; Ängshusen, de två Trädgårdskvarteren och Strandkvarteret.

Byggnaderna står tätt och är nätta till måtten, lite som i gårdagens fiskesamhällen. Mellan husen slingar sig smala stråk och strädder, från Beddinge strandväg i söder och vidare ut i jordbrukslandskapet i norr.

Natur, fritid, och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats för både semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och landsbygd.

Strandbyn får en tydlig koppling till Granhyddan och Rotundan. Rotundan kommer få ett nytt liv som ett gemensamt aktivitets- och rekreationshus för de boende i stadsdelen

Bostäderna kommer ha en stark koppling till omkringliggande natur genom sina fasader i grånande trä.

Strandkvarteret

Strandkvarteret

Strandkvarteret består av tre smala huskroppar med gavlarna mot Beddinge strandväg. Mellan husen ligger privata lummiga trädgårdar och små gångstigar in i området. I husen finns miniradhus och små smarta lägenheter med stora takterrasser.

Trädgårdskvarteren

Trädgårdskvarteren

Trädgårdskvarteren består av 23 radhus med privata trädgårdar mot en gemensam gård och stora terrasser på taken. Husen står direkt mot gatan, som i traditionella Skånska byar. Genom små indrag och vinklar skapas små förplatser framför husen med plats för växter och cyklar eller en sittbänk att dricka morgonkaffet på.

Ängshusen

Ängshusen

Längst upp i norr på tomten står de tre Ängshusen och blickar ut över träden mot stranden. Eller varför inte över det vackra åkerlandskapet i norr. Husen utförs i fyra våningar kringgärdade av generösa balkonger. Samtliga lägenheter är hörnlägenheter med utsikt i två väderstreck.

Strandkvarteret

Mot Beddinge strandväg ligger tre huskroppar med små effektiva bungalows med egna trädgårdar eller takterrasser. Mellan husen ligger privata lummiga trädgårdar och små gångstigar så att man lätt kan promenera ner mot stranden från den egna bostaden. I husen finns miniradhus utformade som en egen liten bungalow och små smarta lägenheter med stora takterrasser.

I det östra huset, mot Granhyddan, görs plats för en verksamhetslokal med möjlighet till uteservering längs strandvägen.

Trädgårdskvarteren

I hjärtat av bebyggelsen ligger två kvarter med stadsradhus kring gröna gårdar.

Radhusen är exklusivt utformade i två plan med stora sociala ytor på bottenplan med högt i tak och mer privata ytor på ovanplan. Möjlighet ges till tre badrum varav ett är en suite till det stora sovrummet.

Varje hus får en helt privat innergård och en öppnare förmark mot gatan, samtliga radhus kommer också att få sin egen takterrass. Gränsen mellan inne och ute försvinner genom kombinationen av generösa glaspartier, en bottenvåning med oömma material och en ombonad och privat utemiljö.

I respektive trädgårdskvarter kommer hörnradhusen inrymma en 3-rums lägenhet på respektive plan om drygt 70 kvm. Marklägenheten får en generös uteplats och lägenheten på plan 2 kommer utöver balkong även få en privat takterrass.

Gatorna i söder och öster utformas som grusade småvägar med fokus på fotgängare och cyklister.

Ängshusen

Precis bredvid golfbanan med vyer mot ängarna byggs tre stycken fyravåningshus med eleganta bostäder i varierande storlekar. Bostäderna passar både dig som söker ett heltidsboende utöver det vanliga eller ett deltidsboende för härliga golfresor! Byggnaderna ligger på gränsen mellan strandsamhället vid havet och landsbygden med sina fält och åkrar. Spännande arkitektur med delvis förskjutna våningsplan skapar flera bostäder med imponerande takhöjder på upp till 5 m.

Här finner du allt från välplanerade smålägenheter med uteplats eller balkong till exklusiva paradvåningar med terrasser. Flera bostäder är fördelade i två våningsplan med en privat sovrumsmiljö på andra våningen. Generösa fönsterytor, terrasser med oslagbara vyer ut mot hav och slätt samt kvalitativa materialval skapar ett boende i en klass för sig!

Rotundan – En del av framtidens boende

De historiska vindslagen från Rotundan lever vidare, då den nu omformas och blir navet för ett rikt serviceutbud som knyter samman de olika kvarteren. Detta ger ett boende med extra allt på Skånes solkust!

I den välkända Rotundan planeras lounge, bastu, festlokal/samlingslokal, övernattningsrum, träningsmöjligheter och inte minst utomhuspool med solbäddar. Som boende i någon av föreningarna så har du givetvis möjlighet att nyttja allt vad premiumaccessen har att erbjuda.

Genom Rotundan kommer också ges möjlighet att administrera eventuell uthyrning av sin bostad om så önskas.

Tidplan

Detaljplanen för området har vunnit laga kraft och arbetet med att utveckla området går nu framåt i hög takt.

Under hösten har nu en systemhandling och förstudie gjorts i samarbete med Kjellander Sjöberg som är på en detaljerad nivå. Under november månad kommer ett flertal utredningar att göra; konstruktivt, ur installationssynpunkt, brandsynpunkt, dagvatten m.m. Efter det kommer bygglovsfas att påbörjas.

Parallellt med detta pågår arbetet med säljmaterial och runt den 15e december kommer ett mer komplett säljmaterial presenteras. Säljstart för projektet kommer att ske i slutet av januari 2022.

Arbetena på plats är planerade att påbörjas i april-maj 2022 med infrastruktur i området och med en tilltänkt inflyttning med start under försommaren 2023.

Beddingestrand

Beddingestrand är ett gammalt fiskeläge som allt mer har blivit en växande tätort genom sitt natursköna läge och gemytliga stämning.

Byn har gamla anor och lite kuriosa är att 1874 sköljdes mycket av den gamla byn bort ut i haven till följd av en stor storm. Varpå endast åtta hus klarade sig. I modern tid har Beddingestrand varit ett sommarstugeområde som allt mer ändrar karaktär till modern tätort med flera permanentboende.

Runt husknuten finns flera vackra naturskyddade grönområden. Ca 250 meter bort finns milslång sandstrand med badbrygga. Vägg i vägg ligger Beddinge Golfklubb (18 hål) som är Sveriges sydligaste golfbana som även ska komplettera sin verksamhet med padelbannor. I samhället finns även tennisbanor och minigolf för den aktive.

På orten finns ett flertal restauranger och livsmedelsbutiker. De flesta restauranger med sommaröppet då byn är mer välbesökt, men det finns även de som är öppna året runt.

I Beddingestrand kommer byggnation av en ny förskola med skolklasser F-3 påbörjas under 2022 med plats för drygt 100 barn genom Lilla Jag och vars verksamhet kommer att vara på plats innan bostäderna i Granhyddan färdigställs. Låg- och mellanstadieskola ligger i närliggande Smygehamn.

Till Beddingestrand tar du dig med regionbuss från Trelleborg-Skateholm- Ystad. Här finns fin cykelbana till både Trelleborg och Ystad.

Projektorganisation

We Construction i samarbete med Jonas Svensson utvecklar detta exceptionella område nu.

Jonas Svensson har ägt fastigheten en längre tid och drivit fram detaljplanen som nu laga kraft och där detaljplanen nu ger utrymme till detta fantastiska bostadsområde. Jonas Svensson kommer fortsatt att vara en del av området då han fortsatt kommer att äga och driva Granhyddans restaurang. En restaurang som kommer bli en naturlig del i vardagen för de boende i området då restaurangen i framtiden kommer att vara öppet året runt.

Jonas Svensson har tidigare i Beddingestrand utvecklat 6 stycken unika parhus men fokus på en högkvalitativ bostadsmiljö. Dessa parhus ligger vägg i vägg med detta område.

P.g.a. storleken av det nya området har Jonas Svensson sökt ett samarbete med We Construction om hela det nya bostadsområdet. Detta för att bostadsområdet ska utformas utifrån en helhet med höga kvaliteter och där inget lämnas åt slumpen.

I Beddingestrand på Granhyddan ska nu detta team tillsammans skapa ett innovativt koncept som ger utrymme att förstärka attraktiviteten och identiteten i Beddingestrand i ett bostadsområde som harmoniserar med sin omgivning och med stora bostadkvaliteter. I Granhyddan kommer nu en varierad och småskalig bebyggelse växa fram med en stor variation i storlekar för att kunna passa alla behov. Allt från de som bor i Beddingestrand året om till de som som söker ett semester-getaway när tillfälle ges. Området kommer att ha en stark koppling till omgivande natur av strand och tallar.

Området utvecklas nu fortsatt med hjälp av arkitektkontoret Kjellander Sjöberg. Kjellander Sjöberg är ett välrenommerat kontor som skapat många fantastiska projekt under de senaste 33 åren. För Kjellander Sjöberg förmedlar varje projekt en historia om dess bärande element; liv, samhälle, rum, kultur, sammanhang och miljö.

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.