Beddinge Granhyddan

Beddinge Granhyddan

Doft av tall, närhet till vågor som rullar in mot en kritvit sandstrand…

Tänk dig ett eget getaway, granne med golfklubben och i rivieraorten Beddingestrand på solkusten av Skåne. Ett område där naturen är ständigt närvarande mellan tallar och sand och en kringmiljö som blir ett eget litet paradis. Inte långt från beachen grabbar du handduken, hoppar in i dina flip-flops och vips på några minuter kastar du dig i böljan den blå!


Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Natur, fritid och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats både för semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och en klassisk badort.


Här planeras det för fyra olika kvarter med stor variation på boendestorlek. Lyxiga beach-bungalows med takterrass, funktionella och smarta studios, etagelägenheter med öppet i två plan och en nockhöjd på 7 meter, moderna radhus i två plan med en privat innergård och access upp till en privat takterrass, privata takvåningar med fönster i fyra väderstreck och stor terrass. Ett område med utsikt ner mot havet likväl som över slätten i norr med kyrktorn som reser sig i horisonten.


Bostäderna kommer att utvecklas med en tydlig designlinje interiört med möjlighet att i visa lägenheter köpa bostaden färdiginredd. Fasader i trä kommer att kombineras med generösa glaspartier och naturnära materialval på insidan. I gamla goda Rotundan skapas kvadrat för återkoppling, relax och kreativitet för dem boende i området. Det vilar ett tydligt lugn i kvarter som fint flätas samman och där inspirationen också får bo och ta plats. Andas in, andas ut.

Du drömmer, vi förverkligar.
Säljstart senare delen av 2021.

Anmäl ditt intresse redan idag här!

Bostädernas utformning

Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Det blir en ny stadsdel med små och stora lägenheter, radhus och kedjehus, generösa takvåningar och smarta studiolägenheter.

Byggnaderna står tätt och är nätta till måtten, lite som i gårdagens fiskesamhällen. Mellan husen slingar sig smala stråk och strädder, från Beddinge strandväg i söder och vidare ut i jordbrukslandskapet i norr.

Natur, fritid, och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats för både semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och landsbygd.

Bostäderna kommer ha en stark koppling till omkringliggande natur genom sina fasader i grånande trä.

Strandvägskvarteret

Mot Beddinge strandväg ligger tre huskroppar med små effektiva bungalows med egna trädgårdar eller takterrasser. Byggnadskropparna delas av smala gångstråk så att man lätt kan promenera ner mot stranden från den egna bostaden.

I det östra huset, mot Granhyddan, görs plats för en verksamhetslokal med möjlighet till uteservering längs strandvägen.

Trädgårdskvarteren

I hjärtat av bebyggelsen ligger två kvarter med stadsradhus kring gröna gårdar.

Varje hus får en helt privat innergård och en öppnare förplats mot gatan. Några av husen får takterrasser med utsikt ner mot havet och över åkrarna i norr. Takterrassen kommer att nås från en balkong på plan 2 där trappan likt bostadshusen i New York kommer att vara fastbultad i sidan på fasaden.

Gränsen mellan inne och ute försvinner genom kombinationen av generösa glaspartier, en bottenvåning med oömma material och en ombonad och privat utemiljö.

Gatorna i söder och öster utformas som grusade småvägar med fokus på fotgängare och cyklister.

Ängshusen

Precis bredvid golfbanan byggs sex stycken trevåningshus med generösa takvåningar under sadeltaken på det fjärde vindsplanet. Byggnaderna ligger på gränsen mellan strandsamhället vid havet och landsbygden med sina fält och åkrar. Husen byggs med träfasader och sadeltak som lånar lite av sin karaktär från gårdsbebyggelsen längre in i landet.

Utsikten blir oslagbar med vyer ut mot havet över hustaken framför och i nordväst över slätten och golfbanan. Lägenhetsstorlekarna får en stor variation; från små studiolägenheter till större etagelägenheter samt lyxiga takvåningar med fönster i fyra väderstreck.

Rotundan

Rotundan blir centrum för ett rikt serviceutbud. Den gamla dansbanan renoveras och få ett nytt liv som gemensamhetslokal med aktiviteter och service riktat till boende i stadsdelen. Här planeras för träningsmöjligheter, bio-rum, festlokal, spa och inte minst en utomhuspool.

Genom Rotundan kommer också ges möjlighet att administrera eventuell uthyrning av sin bostad om så önskas.

Tidplan

Detaljplanen för området har nyligen vunnit laga kraft och arbetet kan därmed fortsätta framåt i en hög takt. Under sensommar och tidig höst kommer det fortsatta arbetet ske gällande utformningen av området samt mer i detalj gällande respektive bostad.

I slutet av september kommer ett mer komplett säljmaterial att vara tillgängligt där respektive bostad finns presenterad.

Under vintern kommer utbyggnad av vägar och infrastruktur påbörjas och våren 2022 kommer första spadtaget tas för bostäderna. De första bostäderna kommer att stå klara i god tid före sommaren 2023. Allt för att det ska finnas tid till att förbereda sig för att kunna njuta av sommaren.

Beddingestrand

Beddingestrand är ett gammalt fiskeläge som allt mer har blivit en växande tätort genom sitt natursköna läge och gemytliga stämning.

Byn har gamla anor och lite kuriosa är att 1874 sköljdes mycket av den gamla byn bort ut i haven till följd av en stor storm. Varpå endast åtta hus klarade sig. I modern tid har Beddingestrand varit ett sommarstugeområde som allt mer ändrar karaktär till modern tätort med flera permanentboende.

Runt husknuten finns flera vackra naturskyddade grönområden. Ca 250 meter bort finns milslång sandstrand med badbrygga. Vägg i vägg ligger Beddinge Golfklubb (18 hål) som är Sveriges sydligaste golfbana som även ska komplettera sin verksamhet med padelbannor. I samhället finns även tennisbanor och minigolf för den aktive.

På orten finns ett flertal restauranger och livsmedelsbutiker. De flesta restauranger med sommaröppet då byn är mer välbesökt, men det finns även de som är öppna året runt.

I Beddingestrand kommer byggnation av en ny förskola med skolklasser F-3 påbörjas under 2022 med plats för drygt 100 barn genom Lilla Jag och vars verksamhet kommer att vara på plats innan bostäderna i Granhyddan färdigställs. Låg- och mellanstadieskola ligger i närliggande Smygehamn.

Till Beddingestrand tar du dig med regionbuss från Trelleborg-Skateholm- Ystad. Här finns fin cykelbana till både Trelleborg och Ystad.

Projektorganisation

We Construction i samarbete med Jonas Svensson utvecklar detta exceptionella område nu.

Jonas Svensson har ägt fastigheten en längre tid och drivit fram detaljplanen som nu laga kraft och där detaljplanen nu ger utrymme till detta fantastiska bostadsområde. Jonas Svensson kommer fortsatt att vara en del av området då han fortsatt kommer att äga och driva Granhyddans restaurang. En restaurang som kommer bli en naturlig del i vardagen för de boende i området då restaurangen i framtiden kommer att vara öppet året runt.

Jonas Svensson har tidigare i Beddingestrand utvecklat 6 stycken unika parhus men fokus på en högkvalitativ bostadsmiljö. Dessa parhus ligger vägg i vägg med detta område.

P.g.a. storleken av det nya området har Jonas Svensson sökt ett samarbete med We Construction om hela det nya bostadsområdet. Detta för att bostadsområdet ska utformas utifrån en helhet med höga kvaliteter och där inget lämnas åt slumpen.

I Beddingestrand på Granhyddan ska nu detta team tillsammans skapa ett innovativt koncept som ger utrymme att förstärka attraktiviteten och identiteten i Beddingestrand i ett bostadsområde som harmoniserar med sin omgivning och med stora bostadkvaliteter. I Granhyddan kommer nu en varierad och småskalig bebyggelse växa fram med en stor variation i storlekar för att kunna passa alla behov. Allt från de som bor i Beddingestrand året om till de som som söker ett semester-getaway när tillfälle ges. Området kommer att ha en stark koppling till omgivande natur av strand och tallar.

Området utvecklas nu fortsatt med hjälp av arkitektkontoret Kjellander Sjöberg. Kjellander Sjöberg är ett välrenommerat kontor som skapat många fantastiska projekt under de senaste 33 åren. För Kjellander Sjöberg förmedlar varje projekt en historia om dess bärande element; liv, samhälle, rum, kultur, sammanhang och miljö.

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.